Wicker is een uit kunststof vervaardigde vezel die wordt gebruikt in de meubelindustrie. De vezel vertoont aanzienlijke gelijkenissen met de rotan, al is deze laatste een stuk vatbaarder voor de invloeden van het weer. In de praktijk wordt er voor gekozen om wicker rond een frame uit aluminium te vlechten. Dit zorgt er voor dat het meubel in kwestie over een zeer degelijke stevigheid beschikt waardoor u kunt rekenen op een uitstekende levensduur. De unieke aspecten van wicker in combinatie met aluminium zorgen er voor dat de meubelen slechts over een beperkt gewicht beschikken waardoor ze zeer eenvoudig verplaatst kunnen worden.

Loungeset

3 soorten wicker kunststof structuren

Tegenwoordig zijn er op de markt drie verschillende soorten wicker kunststof structuren te onderscheiden, namelijk:

  • - Een structuur met platte draad
  • - Een structuur met half ronde draad
  • - Een structuur met ronde draad

U dient er rekening mee te houden dat uw keuze op dit vlak mede bepalend zal zijn voor de uitstraling van uw meubel. Een ronde draad is bijvoorbeeld niet zo eenvoudig te weven als een platte draad en dat kan al snel terug te zien zijn in niet alleen het karakter, maar ook in de kostprijs van het meubilair.

Veelzijdig toepasbaar

Het gebruik van wicker in de praktijk is bijzonder veelzijdig. Tal van fabrikanten maken er zowel voor meubilair binnen als buiten maar wat graag gebruik van. De vezel wordt dan ook steeds meer toegepast in niet alleen stoelen en banken, maar ook in ander meubilair. Op deze manier beschikt de klant niet alleen over een zeer kwalitatief meubel, daarnaast blijft het gewicht aanzienlijk beperkt waardoor ze eenvoudig kan worden verplaatst.

Uitstekend voor buitenmeubilair

Van wicker is algemeen bekend dat het over een uitstekende bestendigheid beschikt ten opzichte van de weersinvloeden. Dat zorgt er voor dat heel wat eigentijdse tuinmeubelen met behulp van deze vezel worden vervaardigd. Er is echter meer, want mede door de unieke aspecten die verbonden zijn aan de vezel is deze uitermate bestand tegen water, vorst en UV-straling. Dit zorgt er voor dat schimmelvorming geen kans krijgt en ook een mogelijk kleurverlies welke op termijn soms kan optreden wordt voorkomen bij een tuinset van wicker.

Reiniging van meubelen met wicker

Een ander zeer interessant voordeel dat is verbonden aan tuinmeubelen van wicker is het feit dat slechts een beperkte reiniging volstaat om het authentieke karakter en kleur van het meubilair te kunnen behouden. Voor de reiniging dient er dan ook uitsluitend gebruik te worden gemaakt van lauw water in combinatie met een zachte borstel en een spons of doek. Het is in ieder geval af te raden om voor het reinigen gebruik te maken van schoonmaakmiddelen met een agressieve werking. Zij kunnen er namelijk voor zorgen dat het materiaal wordt beschadigd waardoor uw meubilair er meteen een stuk minder uit zal komen te zien.

Wicker voordelen

Meubelen die vervaardigd zijn met behulp van de wicker vezel kenmerken zich steevast door een aantal interessante voordelen, namelijk:

  • - Ze beschikken over eenzelfde luxe uitstraling als meubelen van organisch materiaal
  • - Er wordt niet ingeboet op vlak functionaliteit
  • - Wicker meubelen zijn veel eenvoudiger te verplaatsen door hun beperkt gewicht
  • - Meubelen met wicker vereisen veel minder onderhoud in vergelijking met meubelen van organisch materiaal